WordPress

välja bland wordpress mallar

2015-02-06 23:40 #0 av: mariatingsund

kan man söka typ av mall efter vad man har för önskemål? (inte enligt deras lista eCommerce mm,  utan funktioner) Hur i så fall? Det finns tusentals olika mallar och har otroligt svårt att välja.  Jag vet på ett ungefär vilka funktioner och utseende jag föredrar. Har någon av er sin hemsida därifrån? Hur valde ni? Varför? Länka gärna.

Ha en fin dag med glädje o skratt, hälsn. Maria från Glas DeCo

Anmäl
2015-02-06 23:50 #1 av: yeahsica

Om du går in här: https://wordpress.org/themes/tag-filter/ finns det många olika attribut att söka efter.

Anmäl
2015-02-09 20:38 #2 av: Veda

Jag köpte ett tema på grund av en viss funktion, sen insåg jag att det funnits andra som passat mig bättre. Nu finns det nästan inget kvar av den ursprungliga mallen på min sida (layoutmässigt).  Men eftersom jag inte kunde koda php så har jag fuskat rejält här och var. 

Anmäl
2015-02-11 15:11 #3 av: mariatingsund

Hahaha, jag öppnade länken, kryssade in vissa, och sökte. Det första som kom upp hade högermeny, trots att jag angav vänstermeny Förbryllad

Ha en fin dag med glädje o skratt, hälsn. Maria från Glas DeCo

Anmäl
2015-02-11 15:15 #4 av: mariatingsund

Förresten, den länken gäller nog bara blog-mallar. Jag skulle ha till e-shop mallar.

Ha en fin dag med glädje o skratt, hälsn. Maria från Glas DeCo

Anmäl
2015-03-17 17:11 #5 av: deeman

Ett av de mest konkreta tipsen för i dag kanske:

Välj ett tema som är responsivt (följsamt).

Daniel, Värd: Datorn i Fokus. Medarbetare: Webbprogrammering iFokus.


Anmäl
2015-03-19 21:08 #6 av: mariatingsund

ja, det vet jag. Jag vet också vad jag INTE vill ha, men jag vet inte hur jag hittar det som är mest passande i mitt fall. Känner det fortfarande helt hopplöst.

Ha en fin dag med glädje o skratt, hälsn. Maria från Glas DeCo

Anmäl
2015-03-20 10:33 #7 av: IdaT

#3 Det kan vara så att just det temat hade så att det går att välja höger- eller vänstermeny.

Att våga är att förlora fotfästet en liten stund. Att inte våga är att förlora sig själv. - Søren Kierkegaard
Följ min vardag med djuren på bloggen.

Anmäl
2015-03-20 15:03 #8 av: mariatingsund

men som sagt, jag vill inte ha blogg. Jag vill ha en e-shop. Då kommer man till helt andra mallar. Men de flesta har något som jag inte vill ha. Det hade ju varit bättre om man hade kunnat låta skräddarsy en mall, funktion efter funktion, hur man vill ha det. Ett exempel, nästan överallt är det länkar PÅ bilderna, t.ex. lägg till favorit, eller dela på FB eller dumma länkar för att täcka för detaljerna på bilden. Och kan fortsätta. Vissa förstorar detaljer på den lilla bilden, i stället för att få en storbild. Jag är faktiskt lite less, vad tänker alla dessa programmerare?

Ha en fin dag med glädje o skratt, hälsn. Maria från Glas DeCo

Anmäl
2015-03-21 12:55 #9 av: yeahsica

Använder du WooCommerce? 

Här är ett tema som är anpassat efter det: https://wordpress.org/themes/topshop/ (finns förhandsvisning här: http://themeforest.net/item/top-shop-multipurpose-woocommerce-theme/full_screen_preview/5415315) och det verkar inte ha några länkar på bilderna och det går att klicka upp en fullstor bild.

Här är ett annat: http://www.woothemes.com/storefront/ (förhandsvisning här: http://demo2.woothemes.com/storefront/shop/) som inte heller har länkar på bilderna och som tillåter att klicka upp en fullstor bild.

Finns kanske fler med de egenskaperna här också: http://www.woothemes.com/product-category/themes/. Vissa är ej gratis.

Anmäl
2015-06-16 12:39 #10 av: mariatingsund

Undrar om ni kan hjälpa lite till . Jag gör motiv på glas, dvs om man går in på min sida idag, då kan man välja glasmodell, välja motiv, välja antal, välja typsnitt, välja fraktsätt, finns det någon här som vet då om en wordpress design som kan sköta dessa funktioner?  Där man kan enkelt kryssa in vid varje rubrik och gå till betalning? Som typ när man köper kläder, då väljer man modell, strl, färg.

Ha en fin dag med glädje o skratt, hälsn. Maria från Glas DeCo

Anmäl
2015-06-16 13:16 #11 av: yeahsica

En lösning är att skapa en webshops-lösning med hjälp av plugin (som t.ex. WooCommerce som jag nämnde i #9). En annan lösning kan vara att använda beställningsformulär som kunden fyller/kryssar i. Det finns plugin som kan göra det åt dig så att du slipper koda själv, se t.ex. Ninja Forms, Form Manager eller Form Maker.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.