02. Recensioner

Recension: One.com

2009-08-29 18:51 #0 av: dijete

En recension om det danska webbhotellet One.com (B-one)

Etablerades: 2002 av Jacob Jensen.
Utbud: Webbhosting & Domännamn.
Priser (per månad):
3 GB /12 kr,10 GB /24 kr,
25GB /45 kr, .se/ 95kr (per år), .eu / 95kr (per år),
.com / 115kr (per år)
För fler domännamn/priser: One.com.
Antal e-mailkonton: Obegränsat.
Daglig backup: Ja
Fri trafik: Ja
Blogg: Ja
FTP: Ja

Inledning

One.com (B-one) grundades av Jacob Jensen i Danmark 2002 och är idag en av dom största inom webbhosting och domännamn. Idag har One.com mer än 650.000 kunder i 149 länder. One.com har fått flera belöningar genom åren bl.a flera av Internetworld.

Support

One.com har både Live help 24/7, på både svenska & engelska. Det är ett enkelt sätt att kontakta One.com, oavsett vilket problem du har. Dom har även e-mail support.

Min åsikt

One.com är ett otroligt bra webbhotell enligt mig med en enkel kontrollpanel och ett avancerat men bra upplägg i filemanagern. Du behöver inte ha några som helst kunskaper i HTML, dom har sin egna WYSIWIG-editor som heter Webcomposer. Då jag skriver egen HTML har jag inte använt denna webcomposer speciellt mycket,men jag har testat att göra en sida i den.

 

Anmäl
2009-08-29 23:10 #1 av: IdaL

Super Isabelle Glad

Anmäl
2009-08-30 00:47 #2 av: dijete

Tack Glad

Anmäl
2009-09-08 17:50 #3 av: [michaelalundgren]

Bra artikel :)

/Michaela
Medarbetare på ScrapbookingNorsk Skogkatt

 

Anmäl
2009-09-09 23:23 #4 av: dijete

Tack Michaela!

Anmäl
2009-10-18 22:56 #5 av: [EmiliaHann]

Bra artikel, och jag håller med dig, one.com är bra! :)

Anmäl
2009-10-18 22:56 #6 av: dijete

Tack, Dom är ruskigt bra!

Anmäl
2009-10-19 22:55 #7 av: Tarja

Jättebra artikel! Använder själv one.com och tycker att de är super :)

Anmäl
2009-10-19 23:27 #8 av: dijete

#7 Tack ;) Visst är dom!

Anmäl
2009-10-20 22:29 #9 av: DesK

One.com är bra och prisvärda alltså instämmer jag med er   Glad

Désirée

Anmäl
2009-10-21 13:07 #10 av: zickan

Jag har inte tid att pilla så mycket för att få en snygg grund mall eller tiden att hålla på med html. Så jag finner one.com lite halv trisst just för att det inte finns så många olika färdiga mallar. Även lite trisst att man inte kan få testa sidan en månad utan att behöva betala.

zickans.com 

Värd på RåttorExotiskadjur

Anmäl
2009-10-21 14:34 #11 av: pellepiano

Det jag tycker är synd är att de tagit bort stödet för ASP på nya konton, så plötsligt när jag gjorde ett nytt konto för en kund så kunde jag inte använda mina gamla beprövade script.

Annars är de väldigt bra tycker jag.

Anmäl
2009-10-21 14:34 #12 av: Deklol

Själv bytade jag från One.com till Loopia, då One's priser och avtal är väldigt oseriösa. Dessutom har dom inte live hjälp på svenska 24/7 så det borde du ändra.
Jag ser inte detta inlägget som en recension utan snarare som reklam.

Anmäl
2009-10-21 15:08 #13 av: dijete

#12 Både på svenska & engelska, Jag nämnde att dom hade support 24/7 inte på vilket språk.

Anmäl
2009-10-21 15:48 #14 av: Elshira

Jag har övervägt att köpa upp mig hos one.com innom den närmaste månaden, och detta gjorde efter alla andras åsikter att jag faktiskt känner mig trygg med att köpa upp mig där =) Jag är inget proffs och vill ha något enkelt men effektivt att börja med så... :D

Ang. onlinehjälpen så spelar det ingen roll för min del att de inte har på svenska 24/7, jag pratar engelska lika bra och när jag kontaktadade dem förr med några frågor fick jag någon att prata med max 15 min efter att jag öppnade fönstret. Och är man dålig på engelska så finns det ju trots allt på svenska en stor del av dygnet i.af =)

Anmäl
2009-10-21 15:57 #15 av: Bulle

Jag håller med jag har också one.com och dom är bra har varit där i många år. Prisvärt.

Anmäl
2009-10-21 15:58 #16 av: Deklol

#13
"One.com har både Live help 24/7, på både svenska & engelska."
skrev du.

Anmäl
2009-10-21 17:18 #17 av: Tarja

Ska bara tillägga en sak, att om den svenska supporten inte är inne när man behöver så kan man skicka ett mail till dem via ett mailformulär, där svarar de inom 24 timmar, även på helger =)

Anmäl
2009-10-23 00:33 #18 av: [TrevorS]

Jag har haft bra och dålig erfarenhet av företaget.

Anmäl
2009-11-10 12:30 #19 av: Linnea

Jag har one.com och är väldigt nöjd.

Skynda långsamt så går det fortare
Sajtvärd på
Fälttävlan

Anmäl
2009-11-11 14:00 #20 av: Searchingmoonwolf

Jag frågade på ett annat inlägg (Vad har du för domän-hotell?)  en fråga angående One.com, men inte fått nå destomer svar där, tänkte försöka här.

Är osäker på om one.com är rätt plats för mig eller inte. (Andra inlägget: Varför jag är osäker, är för att jag hört att just one.com har problem med för lite arbetsminne (inte diskutrymmet). I alla fall när man har o göra med wordpress.net.
Har ni märkt några problem av denna typ, ni som har one.com?
)

 

 

Anmäl
2009-11-11 21:38 #21 av: dijete

#20 Jag vet att min bror som också har One använder Wordpress (En av alla hans sidor) och han upplever det ok.

Anmäl
2010-01-11 00:08 #22 av: AnneN

Någon som använder One.com´s bildgalleri? Skulle jag i så fall kunna få veta lite om hur det ser ut? (funderar på att lägga min hemsida på one.com)

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2010-01-11 21:49 #23 av: dijete

#22 Har testat detta, riktigt snyggt! Funkar prima!

Anmäl
2010-01-11 21:51 #24 av: AnneN

#23 Är det det du använt till din Portfolio på hemsidan? I så fall är det riktigt snyggt Glad

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2010-01-11 21:52 #25 av: dijete

#24 Nej, det är Lytebox. Men jag använde galleriet i början och det är väldigt enkelt och bra :-) Tack btw.

Anmäl
2010-01-11 21:55 #26 av: AnneN

#25 aha...

Är det någon som använder one.com´s bildgalleri just nu som jag kan få kika på?

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2010-01-11 21:56 #27 av: dijete

#26 Jag tror jag vet en som har det! Ska kika lite.

Anmäl
2010-01-11 22:09 #28 av: AnneN

#27 Tack, det vore snällt Glad

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2010-01-12 11:05 #29 av: Searchingmoonwolf

#27 (&28) Jag är oxå intresserad av veta detta. Så tackar om du tar reda på det. Hur stort utrymme pratar vi om?

Anmäl
2010-01-13 20:56 #30 av: Magnuzk

AnneN,

 

ta gärna en titt i mitt bildgalleri som jag har på one.com. Just i detta finns bara ett album när jag skriver det här, men fler är på väg: magnusfoto.magnuskimura.se

Glad

 

Magnus.

Anmäl
2010-01-13 21:02 #31 av: AnneN

#30 Tack Glad Då kan jag meddela hon som fixar min hemsida att hon inte behöver grubbla mer på fotoalbumet för det är precis det utseendet jag vill ha Glad

 

(Härliga bilder du hade)

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2010-01-14 00:14 #32 av: Magnuzk

Tack, AnneN. Glad

Anmäl
2010-01-14 16:48 #33 av: IdaL

Har testat One åt en kund nu. Jag har kommit på ett litet minus, vill man ladda upp en bild "manuellt" så kommer one förminska/förstora den till "sin" storlek. Man kan lösa det via FTP:n men det är i alla fall ett minus för den som inte vet något om FTP Flört

Anmäl
2010-01-14 17:25 #34 av: Bulle

Jag har också ett men jag trivs inte med det. Vet inte varför.

 

horsfieldii.com/maja

Anmäl
2010-01-14 18:38 #35 av: AnneN

#34 Tack Glad Du har iallafall väldigt fina bilder du med

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2010-01-15 14:38 #36 av: Magnuzk

Jag använder one.com och är nöjd med dem. Jag kan dock inte jämföra med andra egentligen därför att jag har inte använt några andra. Yahoo var jag inne på ett kort tag, men inte så länge att jag kan jämföra. Några gratistjänster har jag använt också på Yahoo, Netscape och Passagen. Av dem var nog Passagen den jag föredrog då jag kunde använda FTP till att ladda upp filer. Med Yahoo och Netscape fick jag lov att göra det genom att logga in och öppna hanteraren och ladda upp därifrån.

One.com har bra service och det är väldigt enkelt att använda tycker jag. Det finns bloggbyggarverktyg, bildgalleri och hemsidesbyggarverktyg, alla enkla, inte komplicerade att använda. Det finns några mallar att använda till hemsidor och bloggar, men jag hoppas att de kommer fler för jag tycker att det är lite tamt. Jag hade problem med att ta bort bild från en mall för att få dit en annan, så det kan hända att man stöter på lite motstånd, även om man har en mall och verktyget inte är komplicerat att använda. Är man en aktiv och van bloggare kanske man finner bloggmallarna få och tråkiga, men det går ändå att göra en hel del.

FTP behövs inte, men det går att använda. Det gör jag ofta. I one.com´s egna program kan man öppna en sida och arbeta på den. När man sparar den ser man ändringen direkt online. IdaL nämnde att storleken på bilder man vill ha ändras ofta, och det tyckte jag inte om, så när jag vill ha en bild laddar jag upp den med FTP istället. Det finns en massa clipart bilder man kan ta också i det egna programmet.

Bildgalleriet är jag inte helt nöjd med. Jag skulle vilja kunna sortera albumen i ett galleri på ett annat sätt, i bokstavsordning tex, eller som jag själv ville, dra och flytta skulle vara en bra funktion. Nu sorteras de efter datum som man skapar ett album, så för att få det första man skapar, tex, först, så måste man ändra datumet för skapandet. Det tog ett tag innan jag förstod hur man fick en större bild att se på också. Uppe till höger på bilden när man drar pekaren över den kommer en lite ruta med pilar fram. Klicka på den så kommer en större bild upp, plus att ett bildspel startar automatiskt. Skulle gärna se kontrollerna lite mer utvecklade, som finns ovanför bilden. Jag har funderat på att finna ett annat bildgalleri, men eftersom jag har den funktionen så använder jag bildgalleriet.

Hittills, förutom att jag inte är helt nöjd med galleriet, är jag helt nöjd med one.com i service, användarvänlighet och väldigt nöjd med priserna när jag har tittat på några andra.

http://www.one.com/sv/ i den stora rutan som kommer upp finns en Live Demo (på engelska). En animerad figur kommer fram och förklarar en del om funktionerna. Klicka på "menu" i nederkanten på det stora fönstret för att få en överblick över kontrollpanelen. Där får man en översikt om hur kontrollpanelen ser ut, när man loggat in som användare, och klickar man på en ikon i den så får man en snabb visning om vad det är.

En sak till: När man registrerar ett domännamn i .se finns det tydligen nåt som heter .SE (vet inte om det är nåt före .SE) som blir ägare till domänen. (Jag vet inte hur det funkar, men nåt åt det hållet.) Registrerar man ett .se hos one.com blir dem ägare av domänen. Jag fick ett råd en gång att registrera mig först hos .SE och sen one.com om jag ville använda dem. Jag satte mig aldrig in i det här och vet inte om jag har rätt om ägare osv, men det kan ju ha betydelse för dem som är insatta i det hela om det är nåt åt det hållet.

 

Magnus.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.