09. Skaffa hemsida

Skaffa hemsida: texter & färger

2009-09-03 22:58 #0 av: IdaL

Detta är del 3 utav vår kommande artikel serie som kommer att följas från grunden av en hemsida upp till den färdiga med layout och ett snyggt utseende. I detta avsnitt kommer jag att ta upp mycket om textformatering och färger på texten.

Textformatering

I detta avsnitt tänker jag inte gå in i själva kodandet eftersom att vi redan har en artikel om detta HÄR. I detta avsnitt kommer jag istället att gå igenom mer grundligt vad du bör tänka på när du väljer teckensnitt och färger på din text så att du ska få det så besökarvänligt som möjligt.

1.jpg

Färger

När du väljer färg på din text så är det bästa om du väljer en så neutral färg som möjligt eftersom färgerna oftast ser olika ut beroende på skärmen på din dator. Skrikiga färger som är skrikiga blir jobbigt för besökaren att kolla på och till sist orkar man inte mer och lämnar sidan. Försök välja en så mjuk färg som möjligt så att man slipper anstränga ögonen så mycket. Det är även viktigt med styckes indelningar för att inte texterna ska uppfattas som hur långa som helst.

Textstilar

Var noga med att välja fontstilar (textstilar) som är lätta att kolla på och tänk på att alla kanske inte stödjer den fontstilen du väljer. "Verdana" är nog den vanligaste fontstilen som används på hemsidor idag eftersom de är en standarstil som alla datorer har. När du väljer fontstil är det bättre du väljer 2-3 st för att vara säker på att texten fungerar för alla, läs i artikeln ovan för att få veta hur man gör.

Anmäl
2009-09-06 15:40 #1 av: dijete

Jätte bra, Ida ;)

Anmäl
2009-09-08 13:19 #2 av: IdaL

#1 Tack så mycket Glad

Anmäl
2009-09-08 17:43 #3 av: [michaelalundgren]

Bra skrivet :)

/Michaela
Medarbetare på ScrapbookingNorsk Skogkatt

 

Anmäl
2009-09-08 17:44 #4 av: IdaL

#3 Tack Glad

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.