12. Måndagstips

Måndagstips v40

2010-10-04 16:43 #0 av: johan-ahlback

Välkommen till mitt första måndagstips. Varje vecka kommer jag publicera länkar till intressanta bloggar och annat som har med webbdesign att göra, och lite annan design. Den här veckan har inget speciellt tema utan är en liten samling sidor jag hittat under veckan.

först ut är bing vs google a usability face off

måndagstips v40 bing vs google

Jacob Creech går igenom användarvänlighet på google och bing och ger sidorna poäng. Processen han använder kan tillämpas på sin egen sida med lite ändringar.

html5 end of psd to html conversion services

måndagstips v40 html5 end of psd to html conversion services

HTMLcut.com kollar om html5 kommer att ta död på pdf-till-html företag. Så om du tänkt att starta ett sådant bör du läsa det här.

9 ways to instantly code faster

måndagstips v40 9 sätt att koda fortare

lär dig 9 sätt att skriva koder fortare. Jag har provat zencoding och kan tänka mig att använda det oftare om jag får tid att sätta mig in i det.

learn adobe illustrator

måndagstips v40 lär dig illustrator

Lär dig adobe illustrator. enkla tutorials som lär dig saker som är bra att kunna som designer. Perfekt för nybörjaren men även läsvärt för dig som kan lite mer om illustrator.

webp

Convertera dina bilder till ett bättre format för webben. Bra för dig som har fotografier på din hemsida då man kan välja själv hur bra kvalité bilderna ska ha. Jag håller på att lära mig mer om det just nu. Dock är det en framtidsteknik just nu har ingen webbläsare stöd för webp.

bizarre and unusual product designs

måndagstips v40 designs

Till sist har vi en sida med lite bisarra och ovanliga designs. Roligt att kolla på. Jag har inspirerats till lite nya idéer till hemsidor genom att kolla på det här.

Det var allt för den här veckan. Ses om en vecka igen. Ciao!

 

Ålder föder inte visdom. Eftertanke gör det.

Värd för Trackmania iFokus och medarbetare på Hemsidor iFokus

MadeByJohan.se

Anmäl
2010-10-06 00:25 #1 av: Mari

Kul!

Anmäl
2010-10-06 01:12 #2 av: IdaL

Roliga tips! Skrattande Verkligen värda att kika in på allihopa!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.