2010-09-12 13:50 #0 av: IdaL

Här följer en intervju med Augustis medlem, Stirrup som även heter Mari. Mari är fotograf och bedriver en egen hemsida i denna artikeln får vi veta lite mer om henne och hennes bakgrund.

Har du någon tidigare erfarenhet av att bygga hemsidor? mari3.jpg
Japp, jag gick redan som 11åring en sommarkurs -98 på ett företag som hette WM-data via min farmors jobb. Där fick vi göra egna hemsidor som fick ligga ute på företagets hemsida under hela sommaren och hösten. Det var på den tiden en hemsida fick plats på en liten diskett. Efter det hade jag ett långt uppehåll tills jag började i gymnasiet, då webdesign ingick. Har även gått en KY-utbildning i mediekommunikation och design där en rätt stor del av utbildningen gick ut på att bygga saker i dreamweaver samt flash och utöver det även hur hemsidor ska vara uppbyggda för att nå ut till så många som möjligt.

Har du någon egen hemsida?
Ja! Jag hade ett tag några gratishemsidor men gick snabbt över till att hyra plats på ett webhotell samt ha ett eget domän. www.mariekengren.se är min nuvarande hemsida

Vad handlar din hemsida om?
Då jag är fotograf så inriktar sig min hemsida mot eventuella kunder. Hemsidan fungerar även som en portfolio där jag visar upp bilder jag är väldigt nöjd med.

Var fick du ditt intresse för hemsidor ifrån?
Jag är inte riktigt säker, intresset dök upp på gymnasiet där jag först började komma i kontakt med html. Fast redan på högstadiet hade jag kompisar med egna hemsidor som jag i smyg var väldigt imponerade över.

Vad skulle du vilja lära dig mer om inom webbdesignområdet?
Jag skulle vilja lära mig mer om php och lite mer avancerad teknik än just html. Det vore underbart att kunna koda ihop en hemsida där man genom ett klick kunde logga in bakom kulisserna för att göra sin uppdateringar och lättare ändringar via vilken dator som helst.
Jag skulle även vilja bli bättre på själva designområdet.

Om du skulle ge något tips till medlemmarna på Hemsidor iFokus som kan hjälpa dom med deras hemsidor, vad skulle det då bli?
Att man ska aldrig vara rädd att prova något nytt! Något annat som jag har lärt mig massor av är just att fråga så mycket som möjligt - var inte rädd att dina frågor verkar för dumma.

mari1.jpg

Vi tackar Mari så mycket för intervjun och önskar henne lycka till i framtiden!