07. screencast

screencast - hämta rss flöde med google feed

2010-12-17 02:29 #0 av: johan-ahlback

I det här avsnittet visar jag hur man kan hämta rss/atom flöde med google feed api.

problemet med att hämta flöden från andra sidor är att webbläsarna har ett skydd som blockerar förfrågningar om sidan ligger på en annan domän. Google feed api tar hand om det problemet åt dig. Jag hade lite problem i videon med datum och annat och jag kunde inte visa hur sidan såg ut när jag använde vanlig javascript så jag postar hela snippets under videon

Se videon här

Ålder föder inte visdom. Eftertanke gör det.

Värd för Trackmania iFokus och medarbetare på Hemsidor iFokus

MadeByJohan.se

Anmäl
2010-12-17 17:13 #1 av: MichaelE

Skrattande Detta kommer jag behöva till min hemsida. En fråga, det går väl att använda när man länkar inom samma domän? Jag hade tänkt mig en nyhetssida och sedan på startsidan finns det bara rubrikerna på självaste nyhetern?

Har inte tittat på videon men ska göra det när jag hinner.

Anmäl
2010-12-17 17:21 #2 av: MichaelE

En annan fråga, kommer inte framtida webbläsare stödja innerHTML?

Anmäl
2010-12-17 22:03 #3 av: johan-ahlback

ja det fungerar men det känns lite onödigt att använda den då. Skulle helllre använda vanlig javascript och XMLHttpRequest. Då hämtar man filen och kan gå igenom noderna precis som i ett html dokument.

InnerHTML är inte standard. Det var bara ie som hade det och i mozzilla skulle skippa det men det hände aldrig. Så jag räknar inte med att det kommer finnas stöd för det i framtida versioner av webbläsare. Docjk kan det ta 10 - 20 år innan det tas bort.

Ålder föder inte visdom. Eftertanke gör det.

Värd för Trackmania iFokus och medarbetare på Hemsidor iFokus

MadeByJohan.se

Anmäl
2010-12-18 07:17 #4 av: MichaelE

okej, då ska jag kolla upp det.

låter nästan som iframe och Ilayer. ifram är snandard medan ilayer aldrig blev det ändå var det få som använde ifram till en början, nu stödjer alla det. Jag tror nog att innerHTML kommer finnas kvar då alla webbläsare stödjer, dock inte Safari fullt ut, men det fungerar tillfredställande.

Dessutom läste jag att det går att ersätta innerHTML med DOM skriptning men prestandan sjunker då drastiskt.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.